Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

vrijdag
jul022010

Dashboards helpen sturen

Veel IT-systemen bevatten een schat aan data waar vaak niet of nauwelijks iets mee gebeurt. Doodzonde, want ze kunnen helpen om betere beslissingen te nemen.

Lees het volledige artikel in het dossier Interne Logistiek van Nieuwsblad Transport.

vrijdag
jul022010

Koninklijke Gazelle krijgt meer inzicht in pijnpunten operatie

Met een nieuwe analysetool is Koninklijke Gazelle beter in staat om de pijnpunten in de operatie zichtbaar te maken. Het stelt de fietsfabrikant uit Dieren in de gelegenheid nauwkeuriger te sturen. Het enige probleem is dat de tool zo handig werkt dat Gazelle wel heel veel grafieken, tabellen en dwarsverbanden aanmaakte.

Lees het volledige artikel op de website van Supply Chain Magazine.

vrijdag
jul022010

Office Depot: consolidatie van twee dc's loont

Een jaar geleden verhuisde Office Depot de logistieke operatie van Beesd naar Zwolle. Daar beschikte de leverancier van kantoorbenodigdheden al over een distributiecentrum, dat voor de gelegenheid flink werd uitgebreid en volledig opnieuw werd ingericht. Het resultaat is een modern distributiecentrum dat Office Depot in staat stelt om 25 procent productiever te zijn dan voorheen.

Lees het volledige bericht op pagina 23 van deze pdf-versie van Logistiek Totaal.

maandag
mei032010

Louterende crisis levert meer flexibiliteit op

Gelukkig zijn er ook bedrijven die beter worden van de crisis. Of beter gezegd: hun medewerkers worden beter. Meer dan vroeger beseffen die medewerkers dat een flexibele opstelling in het voordeel is van hun werkgever en dus uiteindelijk ook van henzelf. Dat was een van de conclusies uit een masterclass van Tempo-Team over eigentijdse en vernieuwende flexibiliteit.

Lees het volledige bericht op www.supplychainmagazine.nl

vrijdag
feb192010

De toekomst in orderpicken

De afgelopen jaren is voicepicking gemeengoed geworden, maar nieuwe technologieën dienen zich aan. Denk aan pick-by-vision, stapelinstructies of magazijntrucks die zelf hun weg naar de volgende picklocatie vinden. Orderpicken kan nog steeds efficiënter en effectiever.

Lees  het artikel in Nieuwsblad Transport van 19 februari.

Page 1 ... 36 37 38 39 40