Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

maandag
jan042016

Flexibiliteit en schaalbaarheid maakt automatisering aantrekkelijk

Steeds meer bedrijven investeren in geautomatiseerde en gemechaniseerde opslag- en orderverzamelsystemen. De toegenomen schaalbaarheid en flexibiliteit van de nieuwe generatie systemen, in combinatie met de lagere kosten van technologie, zijn voor steeds meer bedrijven interessant, zeker als ze actief zijn in de e-commerce. Op termijn liggen er ook kansen voor de inzet van robots voor complexe orderpicktaken, maar de vraag is hoe snel die ontwikkelingen gaan. Tijdens Logistica 2015, van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 november in de Jaarbeurs in Utrecht, komen veel van deze ontwikkelingen aan de orde.

Lees meer op de website van Logistica 2015.

maandag
jan042016

Interim-manager als strategische tool onderschat

De vraag naar interim managers groeit, ook in de supply chain. Bedrijven maken echter nog veel te weinig gebruik van de potentie die interim management biedt: snel, effectief en tijdelijk de competenties inzetten waaraan bedrijven behoefte hebben. Dat stellen de deelnemers aan het rondetafelgesprek over interim management. Zeker nu steeds meer bedrijven de competenties missen om in te spelen op de snel veranderende omstandigheden, kunnen interim managers een oplossing bieden.

Bekijk de inhoud van het decembernummer van Supply Chain Magazine.

maandag
jan042016

Supply chain consultancy: Van dikke rapporten naar tastbaar resultaat

De tijd lijkt voorgoed voorbij dat consultants na een maandenlange studie een dik rapport schreven dat vervolgens onderin een la verdween. Steeds meer adviesbureaus bieden ondersteuning bij implementatie van adviezen, of dat nu gebeurt in de vorm van training, coaching, tools, dashboards, detachering, interim management of de overname van complete planningsprocessen. Bovendien: een dik rapport werkt niet meer. Tegen de tijd dat het rapport is geschreven, is de conclusie alweer achterhaald.

Bekijk de inhoud van het decembernummer van Supply Chain Magazine.

woensdag
jun112014

Storelink: orders uitwisselen via een sociaal netwerk

Een nieuw initiatief om op slimme wijze orders over verschillende voorraadpunten te verdelen is Storelink. Dit pas opgerichte IT-bedrijf ontwikkelt momenteel een oplossing die is gebaseerd op de social business software van Istia. Dit is een platform dat de verschillende schakels in een keten met elkaar verbindt zoals ook op sociale netwerken als Facebook en LinkedIn gebeurt.

Lees meer in RetailTrends nr. 5

woensdag
jun112014

Food langs snelweg moet vers en ambachtelijk zijn

De foodconcepten in tankshops langs de snelweg zijn volop in ontwikkeling. Ze voegen steeds meer verse producten toe zoals smoothies, pizza’s en pasta’s, die vaak in de shops worden bereid. Verpakkingen vormen een integraal onderdeel van het totale uitstraling die het vernieuwde Go Fresh-concept van Texaco en de Deli2go-formule in de tankshops van Shell willen bieden. 

Lees meer in RetailTrends nr. 5.

Page 1 2 3 4 5 ... 40