Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

donderdag
jun272013

Unilever snijdt 200 miljoen kilometers uit Europees transport

Unilever heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het optimaliseren van zijn Europese supply chain. Met succes, zo vertelde vice-president Vincent Weijers van Unilever tijdens het bedrijfsbezoek op de finaledag van de verkiezing Supply Chain Professional 2013. Per jaar leggen de vrachtauto’s met producten van Unilever nu opgeteld 200 miljoen kilometer minder af. Het is een van de redenen dat de supply chain van Unilever het hoogst gewaardeerd wordt door de supply chain analisten van Gartner.

Lees meer op de website van Supply Chain Magazine.

donderdag
jun272013

Finaledag Supply Chain Professional 2013 krijgt inspirerende winnaar

‘Groei begint waar je mensen verbindt’. Dat is het motto van Allison Thomas van PepsiCo, die op een boot in de Rotterdamse haven is uitgeroepen tot Supply Chain Professional 2013. Het motto van Thomas sluit naadloos aan bij de opdracht die juryvoorzitter Jack van der Veen aan alle opvarenden meegaf: meer denken in processen en in klantwaarde. Samen met de twee andere genomineerden Hugo van Daal van Danone en Willem Vesters van Office Depot waren Thomas en Van der Veen de grote inspirators tijdens een boeiende finaledag, georganiseerd door Supply Chain Magazine in samenwerking met BLMC.

Lees meer op de website van Supply Chain Magazine.

donderdag
jun272013

Supply chain professionals komen zichzelf tegen in samenwerking

Verreweg de meeste supply chain professionals zijn het erover eens: de kern van supply chain management is samenwerking. BLMC organiseerde tijdens de finaledag van de verkiezing van Supply Chain Professional 2013 in samenwerking met Jack van der Veen van Nyenrode Business Universiteit een viertal workshops over dit thema. Ondanks de eensgezindheid over het belang ervan valt er over het vorm geven aan samenwerking nog genoeg te vertellen. ‘Je moet weten welke oorlog je wilt winnen.’

Lees meer op de website van Supply Chain Magazine.

donderdag
jun272013

Retailers op zoek naar nieuwe distributieconcepten

Door de onstuitbare groei van e-commerce staat ook het bestaansrecht van veel fysieke winkels ter discussie. Retailers zoeken daarom naar nieuwe formules waarin online en offline winkelen volledig zijn geïntegreerd. Dat heeft echter ook zijn weerslag op de supply chain. Retailers zoals Kijkshop en Rituals hebben behoefte aan nieuwe distributieconcepten.

Lees meer op de website van Supply Chain Magazine.

donderdag
jun272013

Nationale Voorraaddag: ‘Tijd voor ontzuiling in logistiek’

Bedrijven die zomaar hun voorraden verlagen, beseffen vaak niet dat de kosten voor transport en warehousing daardoor stijgen. We hebben daarom slimme mensen nodig die integraal beslissingen over transport, warehousing en voorraadbeheer kunnen nemen. Dat was een van de conclusies van de Nationale Voorraaddag 2013. In een van de workshops werd nog dieper ingegaan op de relatie tussen voorraadbeheer en warehousing.

Lees meer op Logistiektotaal.nl.

Page 1 ... 5 6 7 8 9 ... 40