Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

maandag
nov112013

Think big, start small met business intelligence

Veel traditionele retailers hebben jarenlang geïnvesteerd in systemen die verouderd zijn, en in winkels die niet meer aansluiten op de behoefte van consumenten. Veranderen is lastig, maar niet onmogelijk. Zij kunnen zonder grote investeringen en langdurige projecten de vereiste omslag maken, meent i3, specialist in retail business intelligence. Dit bedrijf licht deze visie toe aan de hand van vier thema’s: consument, personeel, supply chain en technologie.

Lees meer in het novembernummer van RetailTrends.

maandag
nov112013

'Differentieer prijzen per kanaal en per moment'

Het online vergelijken van prijzen is voor veel consumenten een vast onderdeel van het aankoopproces geworden. Welke gevolgen heeft dat voor het prijsbeleid van retailers? Volgens Ronald Molenaar van adviesbureau Simon- Kucher & Partners, marktleider op het gebied van prijsstrategieën, staat het verbeteren van het prijsimago niet gelijk aan het aanpassen van prijzen. “Albert Heijn hoeft niet de goedkoopste te zijn. Ze hebben een toegevoegde waarde, die ze moeten verzilveren.”

Lees meer in het novembernummer van RetailTrends.

donderdag
jun272013

Jaarverslag 2012: 'Internetlogistiek: de sleutel tot verdere e-commerce groei' 

In het Dinalog onderzoeksproject ‘Cross chain order fulfillment coordination for Internet sales’ wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen voor een efficiënte en duurzame logistieke organisatie van de groeiende stroom online bestelde producten. In het jaarverslag ‘Internetlogistiek; de sleutel tot verdere e-commerce groei’ presenteert het projectmanagement wat daartoe in 2012 de belangrijkste ontwikkelingen zijn geweest. Het volledige jaarverslag is te downloaden via de link onderaan de pagina.

Donwload het jaarverslag op Logisticsresearch.nl.

donderdag
jun272013

Position paper: Kansen in internetlogistiek - 8 aanbevelingen 

Onvolkomenheden in de logistiek vormen een belangrijke belemmering voor consumenten om meer online te bestellen. Optimalisatie van internetlogistiek is echter allesbehalve eenvoudig. Tegelijkertijd neemt de complexiteit in de hele logistieke keten in rap tempo toe. Bovendien zullen de logistieke ketens achter webwinkels de komende jaren blijven veranderen.

Lees meer op Thuiswinkel.org.

donderdag
jun272013

Van berekenend gokken naar betrouwbaar voorspellen

Waar business intelligence stopt, start predictive analytics. Verschillende retailers beschikken inmiddels over een nagenoeg realtime inzicht in data, maar gebruiken dat nog niet of nauwelijks voor het genereren van voorspellingen. Met slimme, zelflerende modellen is het volgens business intelligence specialst i3 echter mogelijk om betrouwbare uitspraken te doen over de verwachte omzet van een specifiek product of het verwachte klantgedrag.

Lees meer in het juni-nummer van RetailTrends.

Page 1 ... 4 5 6 7 8 ... 40