Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

maandag
nov112013

Cornelissen maakt werk van warehousing

Cornelissen heeft als doel gesteld om naast transport ook de activiteiten op het gebied van warehousing verder te ontwikkelen. Dat kan niet zonder een professioneel warehouse management systeem (WMS). Sinds mei maakt de logistiek dienstverlener uit Nijmegen daarom gebruik van het WMS van Vanboxtel. Het resultaat: een hogere voorraadbetrouwbaarheid, kortere doorlooptijden en betere informatievoorziening.

Lees meer in het oktobernummer van TTM.nl.

maandag
nov112013

WMS voor logistiek dienstverleners: Nooit meer 'raad waar het staat'

Loopt u in uw magazijn van het ene akkefietje naar het andere? Leidt elke vraag van klanten over hun voorraden tot gezucht en gesteun bij uw medewerkers? Dan wordt het misschien tijd om na te denken over een warehouse management systeem (WMS). De markt biedt een groot aantal systemen, speciaal voor logistiek dienstverleners en al dan niet geïntegreerd met uw TMS.

Lees meer in het oktobernummer van TTM.nl.

maandag
nov112013

Marktplaats beleeft tweede jeugd

Steeds meer retailers ontdekken Marktplaats als extra verkoopkanaal. Niet vreemd, want het aantal bezoekers van dit platform groeit nog steeds, vooral via smartphone of tablet. Bovendien kenmerken de bezoekers van Marktplaats zich door hun koopgerichte zoekgedrag, wat in de praktijk vaak leidt tot een hoge conversie. Directeur Olivier van Duijn: “Wij beleven een tweede jeugd dankzij mobiel. Ook retailers kunnen daarvan profiteren.”

Lees meer in het novembernummer van RetailTrends.

maandag
nov112013

Stadsdepots mikken op e-commerce

De afgelopen vijf jaar zijn in steeds meer steden stadsdistributiecentra ontstaan. Leveranciers geven er hun goederen af, waarna deze goederen gebundeld de binnenstad worden ingereden. Het resultaat: minder leveringen aan de winkeldeur en minder stinkende en lawaaiige vrachtauto’s in de binnenstad. Deze stadsdepots onderzoeken nu de mogelijkheden om hun dienstverlening te verbreden. Ze willen niet alleen winkels bevoorraden, maar ook consumenten beleveren.

Lees meer in het novembernummer van RetailTrends.

maandag
nov112013

Urban Outfitters: 'Winkel als mini-fulfilmentcenters'

Urban Outfitters opende vorige maand zijn eerste Nederlandse winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. Succes lijkt verzekerd, gezien de interesse van Nederlandse consumenten in de kleding van deze snelgroeiende Amerikaanse retailer.

Chief operating officer Andrew McLean sprak tijdens een congres van Manhattan Associates over de ambities van Urban Outfitters. “Wij zijn in het Verenigd Koninkrijk gestart met het verpakken en verzenden van online orders vanuit winkels. Dat opent nieuwe mogelijkheden. Denk aan samedaydelivery in Amsterdam”, aldus McLean.

Lees meer in het novembernummer van RetailTrends.

Page 1 ... 3 4 5 6 7 ... 40