Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

vrijdag
apr182014

Action dankt succes aan scherp inkoopbeleid en schaalgrootte

Terwijl alle sprekers tijdens het congres ‘What’s going on in retail’ verhaalden over omnichannel, mobile commerce en andere ontwikkelingen die de wereld van retailers momenteel op hun kop zetten, onttrekt één retailer zich aan deze hypes: Action. De nuchtere non-food discounter uit West-Friesland heeft geen webshop, geen app en geen eigen Facebook-pagina. Niettemin is Action één van de snelst groeiende retailers in Europa, die jaar op jaar twintig procent plust in omzet en ook het bedrijfsresultaat met soortgelijke cijfers ziet groeien.

Lees meer op de website van Supply Chain Magazine.

vrijdag
apr182014

Retail stapt over op datapool van GS1 Nederland

Zestien grote retailers hebben besloten voor artikelgegevens geen documenten met leveranciers meer uit te wisselen. Zij vertrouwen voortaan volledig op ‘GS1 Data Source’, de datapool van GS1 Nederland. Twee ontwikkelingen hebben de afgelopen twee jaar bijgedragen aan een versnelling in het gebruik van de datapool: de verbeterde kwaliteit van de artikelgegevens en de verplichting om vanaf december 2014 etiketinformatie van levensmiddelen online beschikbaar te stellen.

Lees meer hierover in het maartnummer van RetailTrends.

vrijdag
apr182014

Capgemini: ‘Maak van je datacenter een profitcenter’

Retailers hebben data in overvloed, maar wat moeten ze ermee doen? Integreer de data uit alle kanalen en systemen om eenduidigheid te creëren, vindt Capgemini. Dat biedt de mogelijkheid om klanten te volgen en de klantwaarde te optimaliseren. Daarna liggen innovatieve concepten en wellicht compleet nieuwe verdienmodellen in het verschiet. Deel 2 in de serie All-Channel Experience.

Lees meer in het maartnummer van RetailTrends.

vrijdag
apr182014

S&OP Poker

Sales & Operations Planning dwingt alle spelers in het bedrijf ertoe hun kaarten open op tafel leggen zodat een eerlijk spel van loven en bieden kan worden gespeeld. IT-systemen zoals ERP bieden vooral ondersteuning bij het vergaren van data zodat alle spelers inzicht hebben in elkaars kaarten. Maar Einstein zei het al: ‘God dobbelt niet.’

Lees meer over sales & operations planning in het maartnummer van Supply Chain Magazine.

maandag
nov112013

Supply chain software: samen werken en informatie delen in de cloud

De markt voor supply chain software wordt de laatste jaren overspoeld door een nieuwe generatie supply chain software. Ze maken het gemakkelijker om met externe partijen samen te werken, informatie te delen en data te consolideren tot een gemeenschappelijk beeld. De drie grootste gemene delers van deze nieuwe oplossingen: ze zijn beschikbaar in de cloud, ze bieden vaak visibility op planning- of executieniveau en ze bevatten veelal invloeden uit social media.

Lees meer in het oktobernummer van Supply Chain Magazine.

Page 1 ... 2 3 4 5 6 ... 40