Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

vrijdag
jul232010

Hillfresh gaat uit van groei

Drie jaar geleden startte Hillfresh in een bestaand pand met drie docks, nu beschikt het over een modern warehouse met 26 docks. De inrichting van het warehouse is volledig afgestemd op de business van Hillfresh. Een snelle doorstroming van pallets en vrachtauto's staat voorop.

Het volledige artikel staat in de Nieuwsblad Transport van 23 juli 2010.

maandag
jul192010

LogiXperience stoomt door naar ontwikkelfase

Logistiek Nederland is rijp voor een permanent innovatie-, demonstratie- en ontmoetingscentrum zoals LogiXperience. Ook financieel gezien wijzen alle signalen op een positieve exploitatie. Dat blijkt uit de haalbaarheidsstudie die op vrijdag 16 juli is uitgereikt aan Yves de Boer, gedeputeerde Mobiliteit en Infrastructuur van de provincie Noord-Brabant. In september start LogiXperience met de concrete ontwikkeling van demonstraties.

Eind 2012 opent LogiXperience zijn deuren op de nieuwe Supply Chain Campus in Breda. Voor de meer dan één miljoen mensen die in Nederland en Vlaanderen werkzaam zijn in de logistiek, wordt LogiXperience hét centrum voor oriëntatie, verdieping, vergelijking, testen en kennisdeling. Drie aandachtsgebieden staan daarbij centraal: supply chains, transport modi en warehousing & production. “Wij hebben het concept getoetst in de markt en wij geloven er volledig in”, vertelt Jeff van Hek, initiatiefnemer van LogiXperience.

Lees verder op de website van LogiXperience.

maandag
jul192010

Rituals mikt met Slim4 op flink hogere servicegraad

Cosmeticabedrijf Rituals werkt sinds 1 juni 2010 met het voorraadbeheersysteem Slim4 van Slimstock. Belangrijkste doel is het verbeteren van de servicegraad. In de piekmaanden november en december moet die maar liefst vijf procent hoger liggen dan afgelopen jaar.

Rituals is een lifestyle cosmeticamerk dat snel groeit. In tien jaar tijd wil het bedrijf duizend winkels openen. Vorig jaar kwamen er dertig nieuwe winkels bij, dit jaar vijftig. In totaal beschikt Rituals nu over 130 winkels in twaalf landen. “Onze ambitie is echter niet om de grootste te worden, wel de beste”, vertelt supply chain director en medeoprichter Marcel van Groningen.

De snelle groei is de belangrijkste reden voor de aanschaf van het voorraadbeheersysteem Slim4 van Slimstock. “We willen klaar zijn voor de explosieve groei, die eigenlijk al is begonnen. Dat proces willen we beheerst laten verlopen”, aldus Van Groningen.

Lees hier het persbericht of lees het artikel op Logistiektotaal.nl,

maandag
jul122010

Slimstock geaccrediteerd voor HBO-opleiding

Slimstock is sinds deze maand een officieel erkend opleider. De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft de leverancier van voorraadbeheersoftware geaccrediteerd voor een HBO-opleiding Bedrijfskunde-minor Voorraadoptimalisatie. Veel bedrijven hebben moeite om op basis van vastgestelde bedrijfsdoelstellingen de optimale voorraadhoogte te bepalen. Eén van de oorzaken is dat er op dat gebied geen goede opleiding bestaat. Slimstock heeft daarom zijn kennis en ervaring gebruikt om een speciale opleiding op te zetten.

Lees het volledige artikel op de website van Logistiek Totaal of op Logistiek.nl.

maandag
jul052010

Luchtfilterfabrikant ACS verlaagt het aantal nee-verkopen

Luchtfilterfabrikant ACS heeft zijn servicegraad in een half jaar tijd met maar liefst zeven procent verbeterd, terwijl de voorraad met 25 procent is afgenomen. De oorzaak ligt in de implementatie van het voorraadbeheersysteem Slim4 van Slimstock. Dankzij dit systeem maakt ACS nu ook veel efficiënter gebruik van de drie verschillende productievestigingen.

Lees het bericht op Logistiek.nl of de website van Logistiek Totaal.

Page 1 ... 36 37 38 39 40