Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

zaterdag
sep252010

LogiXperience start met ontwikkelfase

Op vrijdag 17 september heeft LogiXperience een daadwerkelijke start gemaakt met de volgende fase: de ontwikkelfase. Verdeeld over vier clusters gaan 38 partners – een aantal dat snel groeit – de komende zes maanden aan de slag met het opzetten van oriëntatiedemonstraties. Tijdens de kick-off bij het Dinalog Institute in Breda hebben de partners de eerste werkafspraken gemaakt. “We zijn opgestegen en daar gaan we landen”, wees initiatiefnemer Jeff van Hek uit het raam naar het terrein waar de Dinalog Campus in 2012 moet verrijzen.

Lees het artikel op Logistiek.nl of de website van Nieuwsblad Transport, Logistiek Totaal en Link Magazine.

zaterdag
sep252010

Integratie Brocacef levert DA positieve cashflow op

DA heeft eind 2009 alle drogisterijactiviteiten van Brocacef overgenomen. Bij de integratie van deze activiteiten in de eigen supply chain heeft DA gebruik gemaakt van de voorraadoptimalisatiesoftware van Slimstock. Hoewel het assortiment met 50 procent en de omzet met 35 procent steeg, is de voorraad met slechts 1 miljoen euro gegroeid tot 9,5 miljoen euro in totaal.

Lees meer op Logistiek.nl of de website van Logistiek Totaal.

vrijdag
aug272010

Verliezer van de maand: Apple

Apple mag dan bovenaan staan in de jaarlijkse Supply Chain Top 25 van AMR Research, maar het imago van Apple’s supply chain is inmiddels niet meer zo top (zie online discussie van vakblad Logistiek op LinkedIn). Deze zomer werd bekend dat een supply chain manager van Apple is gearresteerd wegens corruptie. In totaal zou hij voor meer dan één miljoen euro aan steekpenningen hebben aangenomen.

Lees het volledige bericht op de website van Supply Chain Magazine.

woensdag
aug042010

Noordendorp maakt commercial

Logistiek dienstverlener Noordendorp Transport uit Haaksbergen heeft een commercial gemaakt die inmiddels één keer is uitgezonden op TV Oost. De foto's voor de commercial komen van mijn hand en zijn door mij gemonteerd. Ook de tekst komt van mijn hand.

zaterdag
jul312010

Telstar Trading live met voicepicking

Vier jaar na de implementatie van het warehouse management systeem vond Telstar Trading het tijd worden voor een nieuwe optimalisatieslag. Alleen implementatie van voicepicking was voor het dochterbedrijf van ANWB niet voldoende. Samen met WMS-leverancier Consafe Logistics ontwikkelde Telstar een pickstrategie die leidde tot een flinke productiviteitsstijging.

Lees het artikel op Logistiek.nl of download hier de casestudy in pdf-formaat.

Page 1 ... 35 36 37 38 39 ... 40