Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

zondag
sep262010

Minder voorraad leidt tot uitstel nieuwbouw

Om te voorkomen dat de voorraad net zo hard zou groeien als de omzet, besloot Tegelgroep Nederland een nieuw systeem voor voorraadoptimalisatie te implementeren. Niet zonder succes. De voorraad keramische tegels daalde met één miljoen euro, de servicegraad steeg met drie procent. Bijkomend voordeel: nieuwbouw van het dc werd een stuk minder urgent.

Lees het artikel op pagina 48 van Logistiek Totaal.

zondag
sep262010

Imaging, 2D-barcoding en visidot: Plaatjes van scanners

De traditionele laserscanner heeft enkele belangrijke beperkingen: je kunt slechts één barcode tegelijk scannen en geen 2D-barcodes uitlezen. Leveranciers van barcodescanners steken daarom veel tijd en geld in een techniek die deze beperkingen niet kent: imaging. Het principe is eenvoudig: je maakt een foto van de barcode en laat daar beeldherkenningssoftware op los. De mogelijkheden zijn groot.

Lees het verhaal op pagina 40 van Logistiek Totaal.

zondag
sep262010

Warehousing Excellence: meer stabiliteit met minder folie

Het wikkelen van een pallet kan op twee manieren: handmatig of met een machine. Dit najaar wordt een nieuw handwikkelapparaat geïntroduceerd dat kan wedijveren met een volautomatische palletwikkelmachine. Meest opvallende innovatie is dat de gebruikte folierollen geen kartonnen koker meer bevatten. Daardoor past er 70 procent meer folie op een rol.

Lees de eerste aflevering van deze rubriek van Warehousing Excellence op pagina 21 van Logistiek Totaal. Of lees het verhaal op de website van Warehousing Excellence.

zondag
sep262010

Mediation in de logistiek

Een verlader die het contract met zijn logistiek dienstverlener wil verbreken of een magazijnmedewerker die zich ziek meldt na ruzie met zijn teamleider. Ook in de logistiek liggen overal conflicten op de loer. Het inhuren van een advocaat kan een oplossing zijn. Volgens Corina van Unen is een mediator goedkoper en effectiever.

Lees het interview met Corina van Unen op pagina 34 van Logistiek Totaal.

zaterdag
sep252010

Verliezer van de maand september: Louis Vuitton

Louis Vuitton ziet zich genoodzaakt om zijn winkels in Parijs een uur eerder te sluiten. De enorme winkel van 1800 vierkante meter aan de Champs Elysees sluit net als de filialen op Place Saint-Germain des Pres en Avenue Montaigne voortaan niet meer om 19.00 uur, maar al om 18.00 uur zijn deuren. Reden: de Franse producent van lederen luxeartikelen verkoopt te veel artikelen. Zoveel dat de ateliers de vraag niet meer kunnen bijbenen. Door de winkels vervroegd te sluiten hoopt Louis Vuitton weer genoeg voorraad voor de belangrijke en commercieel aantrekkelijke decembermaand te kunnen opbouwen.

Lees meer op de website van Supply Chain Magazine.

Page 1 ... 34 35 36 37 38 ... 40