Marcel via Twitter

Publicaties over logistiek en SCM

Recente artikelen en nieuwsberichten over logistiek en supply chain management.

woensdag
jun112014

Supply chain professionals stellen zich kwetsbaar op

De Supply Chain Professional 2014 hoeft niet het antwoord te weten op alle vragen. Wie alleen al de vragen kent waarvoor zijn bedrijf vandaag of morgen komt te staan, heeft al een belangrijke stap in de zoektocht naar antwoorden gezet. Tijdens de finaledag op de Spido-boot in Rotterdam deelden winnaar Jeroen van Weesep (Lego) en de andere twee kandidaten Marcel van Rossum (Johnson & Johnson) en Bart van Schaik (Arla Foods) hun vragen open en eerlijk met het publiek en de jury, dat onder de indruk was van de getoonde leiderschapskwaliteiten.

Lees meer op de website van Supply Chain Magazine.

woensdag
jun112014

Fulfilmentbedrijf Make or Buy: Orders verzamelen voor alle kanalen

Fulfilmentbedrijf Make or Buy heeft een nieuw warehouse management systeem (WMS) in gebruik genomen. Het nieuwe systeem, geleverd door Diract, stelt het bedrijf uit ’s-Hertogenbosch in staat om flexibeler om te gaan met orders uit verschillende verkoopkanalen. Daarnaast stijgt de efficiëntie en de kwaliteit van het orderverzamelproces.

woensdag
jun112014

Doe-het-zelf start met project voor uitwisselen van productbeelden

Consumenten gebruiken bij de aanschaf van producten hun zintuigen. Als dat niet kan, wordt de drempel om tot aanschaf over te gaan wel erg groot. Van de vijf zintuigen kunnen consumenten bij het online winkelen er maar één toepassen: Kijken. De doe-het-zelfsector start daarom een project voor het uitwisselen van productbeelden. 

Lees meer op de GS1 Actueel.

woensdag
jun112014

Ondoorzichtige logistieke markt leidt tot lange tenderprocedures

Logistiek dienstverleners, enkele partijen uitgezonderd, maken het verladers niet gemakkelijk. Ze beloven soms van alles om een contract in de wacht te slepen en zien daarna wel hoe ze die beloftes kunnen worden. Het resultaat is een ondoorzichtige markt, waarin verladers veel tijd moeten steken om de juiste logistieke partner te selecteren. Een ander punt: logistiek dienstverleners zouden zich best wat proactiever mogen opstellen richting verladers.

Lees meer in het juni-nummer van Supply Chain Magazine.

woensdag
apr302014

DIGIT geeft medewerkers online inzicht in rijgedrag

DIGIT is dankzij het voertuigvolgsysteem van TomTom Business Solutions in staat om nauwgezet het rijgedrag van de dertig buitendienstmedewerkers te analyseren. Bijzonder is dat het installatiebedrijf uit Hoorn ook de medewerkers zelf online inzicht geeft in alle vastgelegde informatie. Directeur Martijn Dekker: “Alleen daarvan al gaat een enorme reinigende werking uit. Onze medewerkers hebben goed in de gaten dat we op kantoor over dezelfde informatie kunnen beschikken als zijzelf.”

Lees meer over DIGIT in het aprilnummer van Bestelauto.

Page 1 2 3 4 5 ... 40